Nyttig og unyttig på kjøkkenet


Majones


Jeg er vel godt over gjennomsnittlig glad i majones og majonesbaserte salater og pålegg. Heldigvis er majones topp innslag i en paleo challenge så lenge du lager den selv. Hjemmelagd majones er enklere enn mange frykter. Denne oppskriften er en enkel og grei basisoppskrift, så smaksetter du selv med det du ønsker.

Bland sammen 2 romtempererte eggeplommer, 2 ss vann, 2 ts hvitvinseddik eller sitronsaft og litt salt. Visp inn 2 dl solsikkeolje litt etter litt. Det letteste her er å bruke en stavmikser, men det går helt fint å piske for hånd. Pass på å tilføre oljen i en jevn og tynn stråle om du piske for hånd. 
Når majonesen har fått ønsket konsistens (etter ca 30 sek med stavmikser) smaker du til med ekstra salt eller syrlighet om nødvendig. Jeg synes det er godt med litt sennep i min majones og om du ikke skal bruke denne til f.eks en aioli anbefaler jeg å tilsette 2 ts sennep. Andre digge smaksettinger er koriander og chili eller basilikum og hvit pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar