søndag 13. oktober 2013

Mandelmel og mandelmelk


Ettersom jeg skal leve uten meieriprodukt i 30 dager og er ganske så avhengig av en melkeskvett i teen så trenger jeg et alternativ. Man kan få kjøpt mandelmelk på helsekostbutikk, men det er pokker så dyrt. Etter noe prøving og feiling kom jeg deretter frem til denne fremgangsmåten for å lage din egen mandelmelk og samtidig mandelmel!
  1. legg 2 dl mandler i vann over natten.
  2. skyll mandlene godt og hell dem i en blender sammen med 5-6 dl vann. Kjør på full styrke i ca. 5 min.
  3. legg et kjøkkenhåndkle i en sil og sett det over en bolle. Hell "røra" over.
  4. La dette stå til melken er silt oppi bollen og du står igjen med en mandelmasse i håndkledet. Vri gjerne opp massen noen ganger for å få ut all melka. Mandelmelken er nå ferdig og kan helles på flaske og settes i kjøleskapet der den holder seg i 3-4 dager.
  5. Sett stekeovnen på 50 grader varmluft.
  6. hell mandelmassen over på et bakepapir og sett det i ovnen. Sett ei sleiv i døra på stekeovnen for lufting. La det stå i minst 5 timer til du kjenner at massen nå er helt tørr. 
  7. hell massen over i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør i 30 sekund. Sil melet og voila du har dittt eget mandelmel!   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar